Un jandarm din Miercurea Ciuc care a intervenit să salveze o femeie a fost bătut de agresor

Publicat: 07 03. 2013, 23:40
Actualizat: 03 04. 2019, 06:35

Un jandarm din Miercurea Ciuc, aflat în afara orelor de serviciu, a intervenit, joi seară, să salveze o femeie atacată de un bărbat mascat care îi furase geanta, dar a fost lovit la rândul lui, agresorul, în prezent căutat de polițiști, pulverizându-i în ochi spray lacrimogen.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi (IJJ) Harghita, plt.adj. Gheorghe Suciu, a declarat corespondentului MEDIAFAX că, joi seară, în timp ce se îndrepta către o florărie din Miercurea Ciuc să cumpere flori, un jandarm de 37 de ani a auzit, dintr-un gang, strigătele de ajutor ale unei femei și a fugit să-i sară în ajutor.

Jandarmul a văzut un bărbat cu fața acoperită cu o cagulă sau căciulă, potrivit reprezentantului IJJ, care i-a smuls femeii geanta, după care a fugit.

Militarul a reușit să-l ajungă din urmă și, când a încercat să-i blocheze calea, agresorul l-a orbit temporar, pulverizându-i în față două jeturi de spray lacrimogen.

Cu toate acestea, jandarmul a reușit să-l imobilizeze pentru scurt timp și să recupereze geanta femeii, însă agresorul l-a lovit și a scăpat.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Harghita, Gheorghe Filip, a declarat, la rândul său, că acest caz a fost preluat de Poliția Miercurea Ciuc, care îl caută, în prezent, pe agresor.