Un lider din opoziție rupe tăcerea: România are nevoie de acțiuni rapide, nu de comisii paravan pentru albirea vinovaților

Publicat: 27 07. 2019, 19:03

„PSD dorește o comisie care să mușamalizeze responsabilitatea lui Carmen Dan și a lui Florin Iordache. Este o încercare dezgustătoare de a evita responsabilitatea politică, după ce vreme de aproape trei ani de zile, personaje precum Carmen Dan și Florin Iordache nu au avut altă preocupare decât favorizarea infractorilor, fie că sunt criminali sau corupți, slăbirea instituțiilor statului și timorarea acestora”, a afirmat Raluca Turcan, sâmbătă, pentru Mediafax.

Deputatul PNL a precizat că speră ca vicepreședintele Camerei Deputaților Marcel Ciolacu să nu meargă pe linia lui Liviu Dragnea și să devină complice în încercarea de mușamalizare a responsabilității în cazul de la Caracal.

„România are nevoie de acțiuni rapide pentru recuperarea încrederii în capacitatea de acțiune a instituțiilor, nu de comisii paravan pentru albirea vinovaților. Sper ca Marcel Ciolacu să nu continue opera lui Liviu Dragnea la Camera Deputatilor și să nu fie complice la încercările de mușamalizare a responsabilității lui Carmen Dan și Florin Iordache!”, a completat Turcan.

Președintele Camerei Deputaților Marcel Ciolacu a anunțat, sâmbătă, că va avea de urgență discuții cu liderii grupurilor parlamentare pentru înființarea unei comisii de anchetă care să analizeze cauzele care au dus la tragedia din Caracal.

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat că ia în calcul posibilitatea convocării unui referendum de consultare a românilor în vederea înăspririi drastice a pedepselor pentru crimă, viol și pedofilie, în contextul crimelor de la Caracal.