Un mare mall din București, donație în valoare de peste 10 milioane de lei pentru primăria condusă de Firea

Publicat: 23 03. 2018, 19:05

Oferta de donație a companiei va fi supusă votului în Consiliul General al Municipiului București (CGMB) de săptămâna viitoare.

„Se acceptă oferta de donație a SC Veranda Obor SA, având ca obiect: imobilul- teren în suprafață de 1.846 mp situat în Strada Ziduri Moși, sector 2, proprietate a SC Veranda Obor SA (…) și lucările realizate pe terenul în suprafață de 1.846 (n.r. – același teren)”, se arată în proiectul de hotărâre a CGMB.

Potrivit proiectului, valoarea totală a donației, teren plus investiție, este de 10,2 milioane de lei, respectiv 5, 6 milioane de lei valoarea terenului.

„Când am ralizat mall-ul, am avut condiția să respectăm reglementările de urbanism, care prevăd supralărgirea străzii Ziduri Moși. Atunci s-a pus condiția ca pe această stradă, pe deschiderea terenului nostru, să mai facem o bandă de circulație. Ca atare, din terenul nostru am făcut o dezmembrare, pe care am realizat o bandă de circulație și un trotuar de cinci metri, iar acum facem donația către primărie. În prezent, pe banda de respectivă și pe trotuar se circulă. Valoarea este de 10 milioane de lei”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Aurora Voiculescu, directorul general al societății care deține pachetul majoritar al Veranda.