Un medic din Ialomița este acuzat că a prescris ilegal medicamente oncologice, prejudiciul fiind de 670.000 lei

Publicat: 21 09. 2015, 19:34
Actualizat: 21 09. 2015, 22:19

Anchetatorii au stabilit, în urma cercetărilor, că în anului 2013, bărbatul, la acea dată medic la Secția Oncologie a unui spital din Capitală, ar fi folosit datele de autentificare ale unei colege, ar fi accesat fără drept sistemul electronic de emitere a prescripțiilor medicale și ar fi emis mai multe rețete pentru medicamente oncologice, fără a fi solicitate de către persoanele pe numele cărora erau emise.

„Prescripțiile respective au fost decontate ulterior de diferite farmacii, care ar fi prezentat pentru decontare componenta de eliberare a medicamentelor, din care reieșea că medicamentele oncologice prescrise au fost ridicate de către pacienți sau împuterniciți. Prejudiciul cauzat în această cauză, estimat până în prezent, este de aproximativ 674.000 de lei”, arată luni Poliția Română, într-un comunicat de presă.

Polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate și procurorii DIICOT – Structura Centrală au făcut, luni, două percheziții în municipiul Urziceni, județul Ialomița, în cazul medicului. Pe numele acestuia a fost întocmit un dosar penal, fiind acuzat de fraudă informatică, acces ilegal la un sistem informatic și fals informatic.

De asemenea, opt persoane au fost duse pentru audieri la sediul DIICOT.