Un membru al unei organizații criminale din Italia a fost prins la Pitești

Publicat: 17 08. 2012, 10:41
Actualizat: 17 08. 2012, 12:17

Un membru al unei organizații criminale care acționa pe teritoriul Italiei, dat în urmărire internațională de autoritățile italiene, fiind acuzat de trafic de droguri și trafic de arme, a fost prins de polițiști la Pitești și urmează să fie extrădat, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Județean de Poliție Argeș, bărbatul, în vârstă de 56 de ani, este cetățean italian, pe numele acestuia existând un mandat european de arestare emis de autoritățile italiene, pentru trafic de droguri și trafic de arme.

„Bărbatul era cunoscut ca fiind membru al unei organizații criminale ce acționa pe teritoriul Italiei. Polițiștii de la Serviciul de Investigații Criminale Argeș, în urma schimbului de informații cu autoritățile italiene și cu Biroul Sirene din cadrul Poliției Române, au prins în municipiul Pitești, un cetățean italian în vârstă de 56 ani, pe numele acestuia existând un mandat european de arestare emis de autoritățile judiciare italiene, pentru trafic de droguri și trafic de arme”, se arată într-un comunicat al IPJ Argeș.

Bărbatul a fost dus la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Pitești, procurorul de caz dispunând reținerea pentru 24 ore și introducerea în arestul IPJ Argeș, în vederea prezentării în instantă și extrădării.

Organizația criminală din care face parte bărbatul se numește Sacra Corona Unita.