Un membru important al Parlamentului german crede că Ponta ar trebui să demisioneze

Publicat: 18 09. 2015, 21:27

„Într-un stat democratic, în care funcționează statul de drept, este de la sine înțeles că un oficial trebuie să își prezinte demisia de îndată ce procurorii rețin asupra sa acuzații. Acest lucru nu ține doar de cultura politică a unui stat. Este o formă de prevenire a degradării instituției pe care oficialul o reprezintă”, a declarat pentru MEDIAFAX, Gunther Krichbaum.

Gunther Krichbaum a amintit că președintele Germaniei Federale, Christian Wulff, a demisionat în 2012, în situația în care doar se confrunta cu perspectiva urmăririi penale pentru fapte de corupție.

„Desigur, există întotdeauna prezumpția de nevinovăție, ca principiu fundamental”, a mai adăugat demnitarul german. „Christian Wulff, de exemplu, a fost achitat, ulterior, însă un astfel de proces implică timp și energie. Pentru binele propriei țări, orice persoană care deține o funcție publică trebuie să fie în măsură să se concentreze în întregime asupra mandatului sau”, a mai afirmat Gunther
Krichbaum.

Joseph Daul, președintele Partidului Popular European, și Manfred Weber, președintele grupului Partidului Popular European din Parlamentul European, au cerut vineri demisia premierului Victor Ponta, ca urmare a trimiterii acestuia în judecată pentru fapte grave de corupție.