Un microbuz cu 20 de copii s-a răsturnat pe autostradă, între Sebeș și Deva

Publicat: 16 05. 2017, 21:25
Actualizat: 04 04. 2019, 08:37

Șoferul microbuzului implicat, marți seara, în accidentul rutier pe Autostrada Orăștie-Sibiu a decedat, iar unsprezece copii au suferit răni ușoare, o parte dintre părinții acestora venind la fața locului să-i ducă acasă cu mașini personale, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Inițial, Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Alba a anunțat că un singur copil a fost rănit în urma accidentului, însă apoi s-a stabilit că în total unsprezece copii din 20 au suferit escoriații, după ce microbuzul în care se aflau s-a răsturnat.

Purtătorul de cuvânt al ISU Alba, Alina Marescu, a declarat că șoferul microbuzului, în vârstă de 53 de ani, a decedat la scurt timp după producerea accidentului. El era în stare gravă, în stop cardio-respirator, fiind întreprinse manevre de resuscitare.

Prefectul județului Alba, Dănuț Hălălai, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că microbuzul transporta elevi, din județul Hunedoara, care au mers în excursie la Cluj.

Totodată, acesta a adăugat că elevii nu au suferit răni grave, iar o parte din părinți au venit la locul producerii accidentului, pe raza localității Pianu de Jos, pentru a-i transporta acasă.

„Suntem în teren și vă pot spune că situația este sub control. Copiii vor fi în continuare investigați”, a declarat Dănuț Hălălai. 

„Forțele de la fața locului intervin cu o autospecială, o ambulanță SMURD, o descarcerare și două ambulanșe ale serviciului județean. În sprijin, au fost trimise și două echipaje de terapie intensivă mobilă de la ISU Hunedoara”, a declarat Marescu.

Potrivit sursei citate, microbuzul a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat.