Un miner de la Lonea, internat în spital după ce a căzut cărbune peste el

Publicat: 16 04. 2013, 00:12
Actualizat: 04 07. 2013, 10:19

Un miner de 37 de ani de la Exploatarea Minieră Lonea a fost internat, luni, la Spitalul de Urgență din Petroșani, după ce din peretele abatajului în care lucra s-a desprins cărbune, fiind lovit la cap, șold și gleznă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Inginerul-șef pentru Securitate și Sănătate în Muncă de la Societatea Națională a Huilei Petroșani, Gabriel Petrescu, a afirmat că un miner în vârstă de 37 de ani a fost accidentat în timpul schimbului II, acesta fiind scos la suprafață imediat după ora 16.00, înainte de terminarea programului de lucru.

Petrescu a precizat că din peretele abatajului în care lucra minerul s-a desprins cărbune, lovindu-l.

O comisie a unității miniere va desfășura o anchetă pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care s-a produs accidentul.

Potrivit medicului Liliana Dumitru de la Spitalul de Urgență din Petroșani, minerul de la Lonea a fost internat la secția de ortopedie.

„Pacientul avea contuzie craniană, contuzie de șold și entorsă la glezna piciorului stâng. Bărbatul a rămas sub supraveghere medicală, fiind internat la secția ortopedie”, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX Liliana Dumitru.

Acesta este al treilea accident de muncă înregistrat la Mina Lonea în ultimele 30 de zile.