Un miner de la Mina Băița s-a sinucis, folosind o capsă detonantă

Publicat: 10 12. 2015, 14:11

Bărbatul era din orașul bihorean Nucet și lucra la Mina Băița de 20 de ani, el neavând familie. Miercuri, înainte de ieșirea acestuia din tură, colegii au observat că bărbatul lipsește și au început să îl caute.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului Judecătoriei Beiuș, Adriana Ardelean, după ore întregi de căutari bărbatul a fost găsit mort, la o distanță de aproximativ doi kilometri de ieșirea din Mina Băița.

Primele date ale anchetatorilor arată că bărbatul s-ar fi sinucis cu ajutorul unei capse detonante pe care se presupune că ar fi luat-o din mină.

„Acest eveniment s-a petrecut în timpul orelor de program. În timp ce echipa era în subteran, persoana respectivă, din primele constatări, a părăsit subteranul și suicidul a avut loc la o distanță apreciabilă de locul pe unde se ieșea din mină, pe o cale mai puțin accesibilă (…) Până în prezent nu se cunoaște concret nici proveniența acelor capse sau a altor materiale care au fost folosite de bărbat”, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Parchetului Judecătoriei Beiuș, Adriana Ardelean.

Conform anchetatorilor, bărbatul nu avea probleme la serviciu, acest lucru reieșind din declarațiile date de către colegii săi.

În acest caz, Parchetul Judecătoriei Beiuș face cercetări pentru ucidere din culpă, accident de muncă și nerespectarea regimului armelor și munițiilor, urmând să stabilească motivul pentru care bărbatul a recurs la acest gest, dar și de unde avea capsele detonante pe care le-a folosit.