Un minor, amendat cu 125 de lei de polițiști. Cum a încălcat acesta legea în timp ce mergea pe drum

Publicat: 13 05. 2016, 18:22

Un băiat de 15 ani, amendat cu 125 de lei dintr-un motiv incredibil

 

Emil Bumb, în vârstă de 15 ani, mergea în vizită la bunici și se afla pe drumul județean 108M, între Portița și Irina, în momentul în care a fost oprit de o patrulă. Deși pe drum nu circula nicio mașină, membrii patrulei i-au spus că nu a circulat pe partea dreaptă a direcției de mers, motiv pentru care îi vor aplica o amendă. Patrula era formată din agentul șef adjunct Eduard Erdei, de la Postul de Poliție Tiream, și plutonierul major Vasile Boldar, de la Secția de Jandarmi Carei.

Băiatul a refuzat inițial să semneze procesul verbal, însă a fost amenințat că va fi dus la secție. Copilul a cedat în cele din urmă și a primit amenda în valoare de 125 de lei.

Tatăl minorului, fost polițist de frontieră, consideră că este vorba de un abuz.

„Cum să amendezi un copil pentru că nu circulă pe partea dreaptă a unui drum între două sate aflate la capătul lumii, drum pe care abia vezi câte o mașină. Probabil că polițistul Erdei și jandarmul Boldar se cred un fel de cowboys ai zonei, care sancționează aiurea pe toată lumea pentru a-și face planul de amenzi. Ce oameni ai legii sunt cei care amenință un copil pentru a semna procesul verbal? Iar apoi își mai și bat joc de el, spunându-i că îi vor împrumuta tatăl, adică pe mine, cu 62,5 lei pentru a putea plăti această amendă. Mă voi adresa superiorilor lor. Nu e vorba de bani, ci de modul în care au acționat”, a declarat pentru Opinia de Carei tatăl lui Emil Bumb.