Un mort și doi răniți după ce mașina în care erau, condusă de un șofer beat, s-a răsturnat

Publicat: 15 07. 2012, 13:15
Actualizat: 26 06. 2013, 04:43

Un tânăr de 17 ani din satul Rodna, județul Bistrița-Năsăud, a murit, iar două fete de 18 și 19 ani au fost rănite după ce mașina în care se aflau, condusă de un bărbat beat, s-a răsturnat într-un șanț pe DN 17 D, între localitățile Maieru și Sîngeorz-Băi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Dispecerul de serviciu de la Inspectoratul Județean de Poliție (IJP) Bistrița-Năsăud a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX, că accidentul a avut loc sâmbătă noaptea, pe DN 17 D, între localitățile Maieru și Sîngeorz-Băi, din cauza vitezei și a faptului că șoferul consumase alcool, acesta fiind depistat cu 0,14 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Potrivit sursei citate, șoferul, un tânăr de 20 de ani, a pierdut controlul volanului, iar autoturismul, în care se aflau un băiat și două fete, s-a răsturnat într-un șanț de la marginea drumului.

„Șoferul a fost testat și a rezultat că avea 0,14 mg/l alcool pur în aerul expirat. El circula cu viteză, a pierdut controlul mașinii și s-a răsturnat în șanț. Unul dintre pasageri, un tânăr de 17 ani din Rodna a decedat, iar alte două persoane aflate în mașină, o fată de 18 ani și alta de 19 ani, au fost rănite și transportate la spitalul din Năsăud”, a declarat sursa citată.

Polițiștii îl cercetează acum pe șoferul de 20 de ani din Maieru pentru ucidere din culpă, vătămarea corporală din culpă și conducerea unui autoturism sub influența alcoolului.