Un mort și zeci de persoane spitalizate cu toxiinfecții alimentare la un restaurant din Chișinău

Publicat: 10 09. 2013, 23:07
Actualizat: 22 11. 2014, 15:13

O persoană a murit, iar alte câteva zeci au suferit toxiinfecții alimentare, după ce au consumat produse într-un restaurant din Chișinău, relatează PRO TV Chișinău.

Cazurile de intoxicații de la restaurantul „Golden Nica” au început pe 31 august, când aproape 50 de persoane au suferit toxiinfecții alimentare la o nuntă. Ulterior, la o altă nuntă, sărbătorită în același restaurant, 30 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, iar un bărbat din orașul Ungheni a murit din aceleași motive.

Potrivit șefului spitalului din Ungheni, bărbatul a încercat mai întai să se trateze la domiciliu, fiind adus la spital prea târziu, când se afla deja în comă.

Șeful Directiei pentru Sănătate din Chișinău, Mihai Moldovanu, a afirmat că restaurantul trebuia să fie închis săptămâna trecută, ceea ce nu s-a întâmplat.

De asemenea, ministrul moldovean al Sănătății, Andei Usatâi, care a declarat că aproape o sută de persoane au suferit toxiinfecții alimentare la acest restaurant, a adăugat că „reluarea activității acestei instituții este criminală, fără voia instituției de Sănătate Publică a municipiului Chișinău și noi am acționat în judecată conducerea localului”, relatează Publika.md.

Administrația restaurantului a insistat că a folosit numai alimente calitative și că nu are nici o vină în aceste cazuri.