Un muncitor a murit după ce plafonul unei hale dezafectate s-a prăbușit peste el

Publicat: 09 05. 2013, 15:52
Actualizat: 03 07. 2013, 17:36

Un bărbat din Brașov, angajat al unei firme cu profil mecanico-energetic, a murit, joi, după ce plafonul unei hale dezafectate care aparține societății la care acesta lucra s-a prăbușit peste el, transmite corespondentul MEDIAFAX. 

Bărbatul în vârstă de 50 de ani și un coleg de-al său au fost trimiși, joi, de șeful lor să verifice o hală dezafectată, deoarece în zonă fuseseră semnalate mai multe furturi de fier vechi.

Cei doi angajați au mers la hala respectivă pentru a face verificări, însă la un moment dat o parte din plafonul halei s-a prăbușit peste unul dintre ei, bărbatul murind pe loc.

Colegul lui a încercat să îl scoată de sub dărâmături, însă nu a reușit și a sunat la serviciul de urgență 112.

„Este vorba despre un accident de muncă, de competența Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov. Noi facem cercetarea la fața locului, dar nu este suspiciune de comiterea unei fapte penale”, a spus comisar șef Liviu Naghi, purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Brașov.

La locul accidentului a sosit un echipaj SMURD, însă nu s-a mai putut face nimic pentru salvarea bărbatului, iar trupul acestuia a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală pentru necropsie.

De asemenea, celălalt bărbat a fost transportat în stare de șoc la Spitalul Județean Brașov, însă acesta nu a fost rănit.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Brașov va deschide o anchetă în acest caz pentru a stabili cine se face vinovat de producerea accidentului.