Un muncitor a murit, iar altul a fost rănit după ce s-au electrocutat în timpul unor lucrări

Publicat: 09 10. 2013, 16:51
Actualizat: 31 03. 2019, 01:02

Un muncitor a murit, iar altul a ajuns în stare gravă la spital, miercuri, după ce s-au electrocutat în timp ce lucrau cu o macara la parapeții de pe drumul dintre Cluj-Napoca și Turda, lângă localitatea Mărinești, utilajul atingând firele de înaltă tensiune.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Cluj, Andrei Biriș a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX că cei doi muncitori lucrau cu o macara la parapeții care despart benzile de drum, iar la un moment dat utilajul a atins firele de înaltă tensiune, iar bărbații au fost electrocutați.

Pompierii au intervenit cu o autospecială și un echipaj SMURD, la fața locului deplasându-se și un echipaj de ambulanță.

Unul dintre muncitori a fost transportat în stare gravă la spital, iar celălalt a fost resuscitat timp de 35 de minute de către medicii ajunși la fața locului, însă fără rezultat.

„Conform primelor informații, doi muncitori care lucrau cu o macara la parapeții care despart benzile de drum s-au apropiat prea tare de liniile de curent, s-a produs un arc electric și au fost electrocutați. Unul dintre muncitori a fost transportat la spital în stare gravă, iar pentru celălalt s-au făcut manevre de resuscitare la fața locului timp de 35 de minute, însă fără succes. Medicii au declarat decesul. Bărbatul avea 58 de ani. Amândoi erau angajați la CNADNR”, a spus Biriș.

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Cluj a început o anchetă, fiind vorba despre un accident de muncă.