Un nou focar de coronavirus la Spitalul Municipal Câmpina. Ce a transmis, joi, Prefectura Prahova

Publicat: 05 11. 2020, 14:52
Un nou focar de coronavirus la Spitalul Municipal Câmpina. Ce a transmis, joi, Prefectura Prahova

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Prahova a indentificat încă un focar de coronavirus la Spitalul Municipal Câmpina. De această dată, trei angajați de la secția ATI au fost testați pozitiv.

Din fericire, activitatea secției de terapie intensivă nu a fost afectată. Reamintim că Spitalul Municipal Câmpina este unitate suport pentru tratarea pacienților despistați cu noul coronavirus.

Personalul medico-sanitar a fost izolat la domiciliu, fiind realizată dezinfecţia spaţiilor. A fost refăcut graficul de lucru pentru asigurarea continuităţii activităţii medicale”, a transmis, joi, Prefectura Prahova.

Pe 29 octombrie, autoritățile din Prahova identificaseră alt focar de coronavirus la Spitalul Municipal din Câmpina, unde mai mulți angajați au fost testați pozitiv. Aceștia făceau parte din blocul operator.

Peste 10.000 cazuri de coronavirus în județul Prahova, de la începutul pandemiei

De la începutul pandemiei și până în prezent, în județul Prahova, 10.718  persoane au fost testate pozitiv cu coronavirus. În ultimele 24 de ore, au fost raportate alte 396 de cazuri. Până pe 5 noiembrie, conform raportărilor Direcției de Sănătate Publică (DSP) Prahova, 349 de persoane au murit în județ. Ultimele decese înregistrate au fost în rândul a unei persoane de sex feminin (63 ani) și a unei persoane de sex masculin (85 ani), cu comorbidități.

Numărul de teste realizat în județ, de la începutul pandemiei și până în prezent, este de 36.472 (nu sunt incluse în acest număr testele efectuate la cerere), conform centralizării DSP Prahova.

Incidența cumulată a cazurilor active (din ultimele 14 zile) din județ, raportată la 1.000 de locuitori este de 1,97.

Dintre cele 412 locuri destinate îngrijirii pacienților cu COVID-19, 388 sunt ocupate. La ATI, dintre locurile alocate bolnavilor cu SARS-CoV-2, unul a fost raportat, în această dimineață, ca fiind liber.