Un nou mare dosar de corupție în Grecia: sunt implicați și nemții de la Daimler

Publicat: 28 04. 2015, 17:38

Potrivit ziarului, acuzațiile vizează contracte desfășurate în perioada foștilor miniștri ai Apărării Akis Tsochatzopoulos și Yiannos Papantoniou, încarcerați.

Cadre din conducerea Daimler sunt suspectate că au dat mită aproximativ două milioane de euro unor oficiali greci, prin intermediul reprezentanților companiei în Grecia, Emmanouil Lainopoulos, împotriva căruia au fost formulate, de asemenea, acuzații.

Tsochatzopoulos, fost ministru al Apărării în perioada 1996-2000 și membru fondator al Pasok (socialiști), a fost condamnat la 20 de ani de închisoare. Procesul său a fost unul dintre cele mai mari cazuri de corupție din ultimele decenii. El a fost găsit vinovat de luare de mită, prin intermediul unor companii offshore, pentru achiziționarea unui sistem de apărare antirachetă rusesc și a unor submarine germane.

Soția fostului ministru, Vicky Stamati, care a fost de asemenea condamnată pentru corupție deoarece știa despre sumele de bani primite drept mită de soțul său, a evadat în aprilie din spitalul psihiatric din Atena în care își ispășea pedeapsa. Ea a fost condamnată la 12 ani de închisoare în 2013, pentru spălare de bani.