Un nou mesaj al lui Osama ben Laden către europeni

Publicat: 16 02. 2012, 08:53
Actualizat: 23 02. 2012, 18:34
Liderul rețelei al-Qaida, Osama ben Laden, le cere țărilor europene, într-un mesaj audio publicat vineri, să își retragă trupele din Afganistan, a anunțat SITE, centrul american de supraveghere a site-urilor islamiste, transmite AFP.

Liderul rețelei al-Qaida, Osama ben Laden, lecere țărilor europene, într-un mesaj audio publicat vineri, să îșiretragă trupele din Afganistan, a anunțat SITE, centrul american desupraveghere a site-urilor islamiste, transmite AFP.

Acest mesaj, postat pe forumuri jihadiste și cu o durată de aproapecinci minute, este însoțit de o imagine fixă a lui Osama ben Laden.El este subtitrat în limbile engleză și germană, precizeazăSITE.

Rețeaua al-Qaida a adresat în ultima săptămână trei mesajeGermaniei. Acestea îl prezintă de fiecare dată pe „Abu Talha”, ungerman de origine marocană cunoscut de serviciile de securitategermane ca Bekkay Herrach, în vârstă de 32 de ani, originar dinBonn.

Ultimul a fost publicat vineri și a reiterat amenințările împotrivaGermaniei înainte de alegerile legislative de duminică. Acesta nuinclude amenințări specifice cu atentate, dar, potrivit centurluide supraveghere a site-urilor islamiste IntelCenter, „amenințareacu un atac din partea al-Qaida sau a unor persoane afiliate înGermania sau împotriva intereselor germane din străinătate (sesituează) la un nivel ridicat”.

Cel mai recent mesaj audio al liderului rețelei al-Qaida, Osama benLaden, fusese difuzat de site-ul As-Sahab la două zile dupăcomemorarea a opt ani de la atentatele de la 11 septembrie din SUA,revendicate de mișcarea sa, care s-au soldat cu moartea a 3.000 depersoane.

El a cerut atunci poporului american să exercite presiuni asupraCasei Albe pentru a pune capăt războaielor din Irak și dinAfganistan, în schimbul opririi atacurilor sale.

Mediafax