Un nou protest spontan la Termocentrala Mintia: Conducerea insistă cu angajări și cumetrii politice

Publicat: 11 05. 2017, 08:53

Câteva zeci de energeticieni care lucrează la Termocentrala Mintia din județul Hunedoara au refuzat, joi dimineața, să intre la programul normal de lucru, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Colegii mei sunt la sediu, dar nu intră la locurile de muncă. Au ajuns la Termocentrală și cei care sunt schimbul al doilea. Cei care au încheiat programul nu pot ieși, fiindcă nu pot lăsa locurile de muncă neasigurate. Termocentrala Mintia este la un pas de închidere și conducerea insistă cu glumele proaste, angajări politice, acordarea de beneficii salariale în funcție de cumetrii politice, sindicale sau de altă natură și oamenii își cumpără singuri echipamente”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, președintele Sindicatului Solidaritatea Hunedoara, Cristian Iștoc.

Angajații au așteptat într-o încăpere din cadrul Termocentralei să ajungă noua conducere de la Complexul Energetic Hunedoara la Mintia, însă ulterior directorul general al CEH, Viorel Stancu, le-a transmis că poate ajunge doar vineri.

În aceste condiții, președintele Sindicatului Solidaritatea Hunedoara a declarat că există riscul ca grupul energetic care funcționează la Mintia să fie oprit.

Termocentrala Mintia este sucursală a Complexului Energetic Hunedoara.