Un parlamentar o ceartă pe Carmen Dan: Poliția nu poate fi profesionistă cu pistoale Carpați din 1974

Publicat: 16 05. 2018, 04:00
Actualizat: 25 03. 2019, 21:05

””Ați fi putut să dezvoltați o variantă de bugetare mai bună, astfel încât Poliția să fie mai bine dotată. Nu putem să avem o Poliție cooperativa și profesionistă dacă Poliția Română are pistoale Carpați din anul 1974. Acele pistoale nu cred că mai au nici țările dintr-o zonă mai puțin dezvoltată””, a spus Marcel Vela, președintele Comisiei de Apărare din Senat.

Declarațiile vin în contextul în care ministrul de Interne, Carmen Dan a fost chemată la audieri în comisia parlamentară, pentru a discuta despre violențele din ultima perioadă, dotările din sistem, dar și angajările.

Drept răspuns, ministrul a declarat că, dacă România ar fi o țară nesigură, atunci turismul ar fi în scădere, lucru contrazis de datele statistice ce arată o creștere a numărului de turiști cu un milion într-un an. Cât privește dotările, Carmen Dan a explicat că bugetul este de cinci ori mai mare față de anul precedent, bani din care urmează să fie cumpărate 1300 de autospeciale dotate cu tot ce este necesar.

””Am mai avut achiziții în care mașinile nu aveau nimic care să îmbunătățească patrularea polițistului””, a declarat Carmen Dan.