Un participant la Universitatea „Tusvanyos” a dispărut

Publicat: 25 07. 2014, 19:39
Actualizat: 29 03. 2019, 11:49

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al județului Harghita, Gheorghe Filip, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX că tânărul în vârstă de 18 ani, din Odorheiu Secuiesc, a fost văzut ultima oară de prietenii săi joi dimineață, pe podul peste Olt, aflat la intrarea în campusul complexului care găzduiește Universitatea de Vară și tabăra studențească „Tusvanyos” de la Băile Tușnad.

Potrivit sursei citate, joi după-amiază, văzând că tânărul nu a mai dat niciun semn și nici nu a fost de găsit în tabără, prietenii acestuia au sunat la 112 și i-au anunțat dispariția.

„Imediat au început căutările, la care au participat jandarmi, polițiști, preietenii și cunoscuții adolescentului, precum și mai mulți localnici, care s-au oferit voluntar. În cursul serii, tânărul a fost dat în urmărire la nivel național și căutările continuă”, a spus Gheorghe Filip.

Joi seară, în tabară au ajuns și părinții băiatului, care au distribuit mai multe poze în stațiune, cu rugămintea de a fi sunați imediat de persoanele care l-au văzut pe acesta.

Anchetatorii iau în calcul toate variantele posibile, și anume că s-ar fi urcat în tren și ar fi plecat din tabără, că ar fi plecat într-o direcție necunoscută, că s-ar fi rătăcit în pădure sau că ar fi căzut în apă.