Un pensionar din Arad a predat Poliției un plic cu 1.200 de euro găsit pe stradă

Publicat: 04 09. 2013, 18:14
Actualizat: 29 07. 2014, 19:34

Un pensionar de 77 de ani din Arad a predat Poliției un plic cu 1.200 de euro găsit pe o stradă din oraș, banii fiind restituiți, miercuri, proprietarului, care a vrut să-l recompenseze pe bătrân cu 200 de euro, dar acesta a refuzat, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Pensionarul de 77 de ani, care a lucrat în trecut ca șofer, a găsit plicul cu valută marți seară, pe trotuar, pe Calea Aurel Vlaicu din Arad, acesta mergând imediat la secția de Poliție din cartier pentru a preda suma.

Bărbatul se afla la plimbare cu soția sa, iar împreună au decis să ducă plicul la Poliție, după ce au constatat că în interior de afla o sumă de bani în valută, respectiv 1.200 de euro.

„Polițiștii au depistat persoana care a pierdut această sumă importantă de bani și în cursul acestei zile (miercuri – n.r.) cei doi arădeni – bărbatul care a găsit plicul și proprietarul – au fost invitați să se întâlnească. Conducerea Inspectoratului Județean de Poliție Arad l-a felicitat pe bărbatul care a găsit și restituit banii, pentru atitudinea și spiritul civic de care a dat dovadă, arădeanul fiind un exemplu de omenie”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Județene, Camelia Tuduce.

Proprietarul plicului a vrut să-l recompenseze pe pensionar cu suma de 200 de euro, însă acesta a refuzat banii și s-a mulțumit cu felicitările primite.

Marian Buga, marian.buga@mediafax.ro