Un polițist aflat în concediu a imobilizat un bărbat care amenința oamenii cu o armă

Publicat: 07 07. 2017, 16:04
Actualizat: 02 10. 2018, 22:42

Asupra bărbatului imobilizat de polițistul aflat în timpul liber oamenii legii au găsit și plicuri cu substanțe vegetale ce păreau a fi drog, fiind deschisă o anchetă în acest caz. Arma cu care amenința s-a dovedit a fi neletală.

„Polițiștii din cadrul Secției 6 au identificat bărbatul care în prezent este cercetat sub aspectul săvâșirii infracțiunilor de nerespectare a regimului armelor și munițiilor, tulburarea liniștii publice și, de asemenea, în urma controlului corporal efectuat asupra sa au fost găsite două plicuri cu produse vegetale susceptibile a fi drog”, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, subinsp. Anca Vâjiac, purtător de cuvânt al Poliției Iași.

Potrivit sursei citate, incidentul a avut loc joi seară în cartierul ieșean Nicolina. Polițistul se afla la volan când a văzut că un cetățean a scos o armă și a început să îi amenințe pe cei din jur.

„Am coborât din mașină, l-am imobilizat, l-am deposedat de armă și am sunat la 112, în sprijinul colegilor. Să fii polițist înseamnă să fii și în timpul liber și să îți faci datoria când sesizezi un anumit caz, nu doar la serviciu. Nu am avut senzația de frică deoarece pregătirea specială pe care o facem ne permite să nu ezităm niciodată”, a explicat polițistul.

Polițistul ieșean are 29 de ani și lucrează în cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale de 6 ani.