Un polițist din București, aflat în timpul liber, a încătușat un bărbat care lovea un bătrân

Publicat: 27 05. 2021, 22:24
Actualizat: 27 05. 2021, 23:58

Un bărbat de aproximativ 40 de ani l-a lovit și amenințat cu cuțitul pe un consătean de aproximativ 55 de ani, chiar în timp ce se aflau într-o stație de transport în comun din București, unde așteptau microbuzul care să îi ducă acasă. Un om al legii aflat în timpul liber a fost vigilent și l-a încătușat pe agresor după ce l-a somat și urmărit aproape 100 de metri.

Una dintre loviturile pe care bătrânul le-a primit în cap l-au lăsat inconștient pe asfaLt.

Agresorul o luase la fugă

Agentul șef adjunct Lucian Cuțăr de la Secția 16 Poliție a oprit mașina pe care o conducea și s-a îndreptat spre agresor, somându-l pe acesta să rămână pe loc. În loc să se conformeze, agresorul a luat-o la fugă.

În timp ce fugea, acesta a aruncat din buzunar cuțitul cu care îl amenințase în timpul altercației pe bătrân. După mai bine de 100 de metri a fost ajuns de polițist și imobilizat.

Întrucât acesta a început să se zbată și a încercat să lovească polițistul pentru a scapă, agentul șef adjunct l-a încătușat.

Între timp, martorii au sunat la 112 și au solicitat la fața locului intervenția polițiștilor, dar și o ambulanță.

În doar câteva minute, polițiștii de la Secția 16 (colegii agentului șef care a intervenit) au ajuns cu două echipaje la locul incidentului.

Victima a fost preluată de SMURD

După câteva minute de inconștiență, victima a început să își revină și a fost preluată de ambulanța SMURD. Îngrijiri medicale a primit și polițistul Lucian Cuțăr, care a fost rănit în momentul imobilizării agresorului.

Polițiștii de la Secția 16 au preluat agresorul în cătușe și pe victima acestuia și i-au dus la audieri. Victima spune că nu este prima oară când acest individ îl lovește: „M-a mai bătut și acum două săptămâni și m-a amenințat că mă omoară! M-a scăpat fratele din mâna lui atunci.”

Agresorul riscă dosar penal pentru loviri și alte violențe.