Un primar din județul Vrancea, condamnat la închisoare cu suspendare pentru conflict de interese

Publicat: 18 07. 2019, 20:38

Primarul orașului Mărășești, Valerică Dorel Chitic, a fost condamnat, joi, de magistrații Judecătoriei Panciu la 1 an și 6 luni de închisoare cu suspendare, pentru infracțiunea de conflict de interese în formă continuată.

În plus, judecătorul a decis că timp de trei ani acesta nu mai poate fi ales în nicio funcție publică și nu are dreptul de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat.

De asemenea, primarul va fi obligat să presteze muncă în folosul comunității la o școală din județ sau chiar la primăria pe care o conduce.

În decizia Judecătoriei se arată că „(…) obligă inculpatul ca pe parcursul termenului de supraveghere să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 90 de zile în cadrul Primăriei Mărășești, județul Vrancea, sau Școlii Generale Pufești, județul Vrancea, sens în care consilierul de probațiune, pe baza evaluării inițiale, urmează a decide în care din cele două entități din comunitate menționate urmează a se executa obligația și tipul de activitate”.

Procesul primarului din Mărășești a început în iunie 2017. Edilul a fost trimis în judecată după ce Agenția Națională de Integritate a descoperit faptul că în calitate de primar al orașului Mărășești a participat la luarea unor decizii în relația Primăriei cu o firmă la care primarul era acționar unic.

Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Panciu în vederea verificării informațiilor, iar primarul a ajuns în fața judecătorilor.

Decizia de joi nu este definitivă, ea poate fi atacată în termen de 10 zile.

Foto: Facebook