Un pui de urs, spulberat de un tren în Vrancea. Cadavrul, găsit la kilometri distanță

Publicat: 27 11. 2017, 23:23

Ursul a fost lovit de un tren Regio care se deplasa între Buzău și Mărășești. Incidentul s-a produs în jurul orei 17:00, pe câmp, și a fost anunțat chiar de către mecanicul de pe locomotiva care a lovit animalul.

Pentru confirmarea incidentului, mai mulți angajați ai Poliției Transporturi Feroviare au căutat ursul. După câteva ore de căutări, cadavrul a fost găsit la câțiva kilometri distanță de gară.

Reprezentanții autorităților spun că, probabil, puiul de urs s-a rătăcit, calea ferată nefiind într-o zonă împădurită. În urma impactului, locomotiva și vagoanele nu au avut defecțiuni, iar trenul a respectat programul obișnuit.

„Nu avem nicio întârziere semnalată la trenurile care circulă prin zona Golești-Cotești, nu a fost vorba despre o staționare și o oprire neanunțate. Orice incident de acest tip este anunțat la dispecerat. Asta înseamnă că trenul nu a avut defecțiuni, nu a avut nevoie de reparații”, a declarat, pentru MEDIAFAX, șeful Serviciului de Comunicare al CN CFR SA, Oana Brânzan.

La fața locului au ajuns mai mulți specialiști de la AJVPS, Garda Forestieră și Garda de Mediu. Conform procedurii, cadavrul animalului a fost dus la un cabinet veterinar pentru a fi examinat de către specialiști. La finalul investigației, resturile ursului vor fi incinerate.