Un român a filmat un polițist care l-a amendat și a postat video-ul. El și prietenii lui care l-au înjurat pe Facebook s-au ales cu dosar penal

Publicat: 01 08. 2017, 17:03

În 21 și 25 iulie, Alexandru Burciu din Caransebeș a postat pe contul său de Facebook șase clipuri video cu un polițist care l-a oprit pentru un control în trafic. În înregistrări se vede cum tânărul nu are o atitudine corespunzătoare față de omul legii, dar mai grave sunt comentariile care însoțesc postările, potrivit TVR.

„Același preot” care nu poartă bască în cap și în continuare face abuz în serviciu de ciudă și invidie … nu se consideră capabil să își rezolve personal frustrarea și invidia ce mi-o poartă, doar când poartă „cămașa de forță” (…) Dați share să vadă lumea acest specimen ce a evadat de la Mănăstire”. Sunt doat câteva dintre comentariile ce însoțesc filmulețele postate pe 25 iulie.

Prietenii săi de pe rețeaua de socializare au lăsat zeci de comentarii cu injurii și amenințări, unele chiar cu moartea, la adresa polițistului.

Autorul clipurilor video și prietenii lui care au comentat pe Facebook sunt cercetați penal pentru ultraj și riscă până la 7 ani de închisoare.