Un român și trei irakieni, condamnați pentru înființarea de firme cu acte false

Publicat: 28 02. 2013, 11:11
Actualizat: 28 02. 2013, 13:38

Trei irakieni și un român au fost condamnați la pedepse cu închisoarea între doi ani și trei ani și șase luni, fiind acuzați că au înființat, cu acte false, mai multe firme, ajutând astfel cetățeni străini să obțină fraudulos vize de lungă ședere pentru derularea de activități comerciale în România, informează MEDIAFAX.

Tribunalul București i-a condamnat în 27 februarie pe cei patru la pedepse între doi ani și trei ani și șase luni de închisoare, se arată, joi, într-un comunicat de presă al Poliției Române.

Cei patru au fost condamnați după ce, în complicitate cu alte persoane, au înființat sau au ajutat cetățeni irakieni să înființeze în România mai multe firme folosind înscrisuri false sau falsificate.

„În baza acestor firme, cetățenii respectivi, precum și alții au obținut vize de lungă ședere în scopul derulării de activități comerciale. Vizele au fost obținute în mod fraudulos și au stat la baza trecerii frauduloase a frontierei române”, a precizat Poliția Română.

Mandatele de executare a pedepsei au fost puse în aplicare, în aceeași zi, de polițiști de la Direcția de Investigații Criminale – Serviciul Urmăriri, în colaborare cu polițiști de investigații criminale din Poliția Capitalei și IPJ Mehedinți, cu sprijinul Serviciului Român de Informații.

Cei trei cetățeni străini au fost încarcerați în Centrul de Reținere și Arest Preventiv al Poliției Capitalei, iar cea de-a patra persoană a fost dusă în arestul IPJ Mehedinți.