Un senator PSD a fost transportat cu elicopterul SMURD la București după ce a acuzat dureri de burtă. Replica lui Pintea

Publicat: 23 05. 2019, 15:23

Virginel Iordache a ajuns săptămâna trecută la Spitalul Județean, pentru că se simțea rău, scrie Obiectiv de Suceava.

Senatorul a fost consultat și i s-a spus că nu este nimic grav, dar parlamentarul a insistat să fie transferat cu elicopterul la București.

Elicopterul SMURD a ajuns de urgență la spitalul județean Suceava și l-a transferat pe parlamentar la Institutul „Matei Balș” din București. Medicii au pus următorul diagnostic: un virus aerogen, o formă ușoară de boală, câteva dureri de cap, amețeală și diaree.

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a declarat că nu el a autorizat deplasarea elicopterului.

Senatorul Virginel Iordache nu a putut fi contactat de jurnaliștii suceveni.

Pintea, despre senatorul dus cu elicopterul pentru dureri de burtă: Transportul se face cu justificare

Sorina Pintea a declarat, referitor la senatorul PSD care a fost transportat la București cu elicopterul de la Suceava deși medicii au i-au precizat că nu are nimic grav, că pacientul nu ar fi fost transferat dacă nu ar fi existat probleme și că sunt criterii ale DSU privind astfel de demersuri.

„Din punct de vedere al stării de sănătate sunt convinsă că el nu ar fi internat la Matei Balș, dacă nu ar fi existat probleme. Pe de altă parte, transportul se face la solicitarea personalului medical. Telefonul la 112 pentru transport se dă de către un medic. (…) Acest transport se face gratuit cu o puternică justificare medicală. (…) Probabil că, dacă nu era de la PSD, ar fi fost altfel prezentat cazul”, a declarat Sorina Pintea.

Totodată, ministrul Sănătății consideră că nimeni nu riscă să trimită elicopterul pentru un singur caz.

„Pe de altă parte există niște criterii foarte clare pe care Departamentul pentru Situații de Urgență le-a stabilit privind transportul cu elicopterul sau ambulanța”, a mai spus Pintea.

Foto: senat.ro / Hepta