Un senator PSD îl atacă pe primarul Mhai Chirica: Apelul la CSAT al edilului pentru Autostrada Unirii este unul ipocrit

Publicat: 26 07. 2019, 11:13

„Ar fi bine ca primarul Iașiului să știe că obiective finanțate din fonduri europene (total sau parțial) nu pot eluda procedurile de avizare – autorizare și achiziții publice specifice investițiilor civile. Transparența și liberul acces la contractare sunt valori fundamentale pentru fondurile europene. Ar trebui să nu confundăm autostrăzile (fie A13 fie A8) cu dotarea militară. Traseul autostrăzii dintre Moldova și Vestul tării va fi stabilit pe baza criteriilor de cost-beneficiu, impactul asupra mediului și durata execuției propriu-zise”, a afirmat Dragoș Benea, într-o declarație de presă.

„Sunt criterii fundamentale cu care operează Comisia Europeană atunci când finanțează un proiect. Apelul la CSAT pentru acest obiectiv (subliniez cu finanțare europeană) este ipocrit și de natură să-l pună într-o situație delicată pe președintele Johannis”, a adăugat social-democratul.

Reacția senatorului PSD vine după ce Mihai Chirica i-a transmis, joi, președintelui Klaus Iohannis o scrisoare prin care îi solicită ca Autostrada Unirii să fie obiectiv de interes național și să își folosească autoritatea pentru ca Guvernul să înțeleagă că A8 este esențială pentru dezvoltarea regiunii de Nord-Est.

Șeful statului a convocat ședința Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT), marți, 30 iulie, de la ora 13.00, pentru a da avizul asupra rectificării bugetare, potrivit unor surse politice.