Un șofer beat din județul Alba a omorât un om cu mașina și a fugit, spunând că a găsit victima căzută pe drum

Publicat: 12 11. 2019, 12:43

Polițiștii din Alba au fost anunțați luni seara, prin 112, că pe o stradă din localitatea Cergău este o persoană căzută pe drum.

La fața locului a fost găsit un bărbat de 61 de ani, din Cergău, care avea o lovitură la cap, dar era conștient, iar ulterior echipajul SMURD a constatat că bărbatul era rănit și la picioare.

La scurt timp starea bărbatului s-a agravat, i s-au făcut fără succes manevre de resuscitare, fiind declarat decesul.

Polițiștii au constatat că bărbatul a fost victima unui accident rutier și l-au identificat pe autorul acestuia – un tânăr de 25 de ani, din comuna Cergău. Acesta a sunat la 112 și a spus că a găsit victima căzută pe drum după care, în încercarea de a scăpa de răspundere, s-a ascuns cu mașina pe un drum de la marginea satului.

La testarea șoferului pentru consum de alcool a rezultat valoarea de 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost dus la spital unde i-au fost recoltate probe de sânge.

Tânărul este cercetat pentru ucidere din culpă, conducere sub influența băuturilor alcoolice, părăsirea locului accidentului și conducerea unui autovehicul neînmatriculat.