Un șofer de autobuz, căutat de polițiști după ce a lovit un copil pe trecerea de pietoni și, în loc să cheme poliția, l-a dus acasă

Publicat: 22 01. 2018, 20:37

Șoferul autobuzului este acuzat că, în loc să sune la 112, a urcat victima, un copil de 14 ani, în autobuz și a lăsat-o în apropierea locuinței.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Mehedinți, Mădălina Viziru, a declarat că accidentul s-a produs, luni, pe fondul neacordării de prioritate la trecerea de pietoni, șoferul unui autobuz lovind un pieton în vârstă de 14 ani. Poliția a fost sesizată de o femeie, martor la întreaga scenă.

„Un bărbat în vârstă de 42 de ani, din Drobeta-Turnu Severin, în timp ce conducea un autobuz pe strada Crișan, la intersecția cu strada Păcii, nu a acordat prioritate de trecere unui pieton în vârstă de 14 ani, acroșându-l și accidentandu-l ușor, după care a părăsit locul accidentului fără încuviințarea organelor de poliție, fiind depistat la ora 14.50 pe strada Topolniței. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, respectiv părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Mădălina Viziru.

Copilul a fost dus la spital de mama sa, dar nu a necesitat internare.

„S-a prezentat la spital cu mama lui. A plecat acasă. E o contuzie ușoară dorso-lombară”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Carmen Belgiu, asistent șef de tură în cadrul spitalului.