Un șofer din Arad a blocat o ambulanţă care trebuia să preia un pacient în comă

Publicat: 19 01. 2021, 17:41
Actualizat: 06 04. 2021, 15:10
Un șofer din Arad a blocat o ambulanţă care trebuia să preia un pacient în comă / Sursă Foto: ISU Arad

Un șofer din Arad a obstrucționat accesul unei ambulanțe care era în misiune. Salvarea trebuia să preia un pacient care se afla în comă. 

Medicii au pierdut timp prețios

Medicii au pierdut timp prețios, pentru că targa nu putea fi scoasă din autospecială, din cauza mașinii care a staționa în spate.

ISU Arad a postat pe pagina de Facebook a instituției câteva precizări legate de această situație.

„Oare cum am putea scoate targa din autospecială și prelua pacientul, azi un bolnav în comă, dacă apoape zilnic sunt conducători auto care parchează „doar câteva secunde” în uşa SMURD-ului?”.

Salvamontist bruscat pe pârtie. Un turist a aruncat cu vin într-o ambulanță: „Alo, ne-a speriat copiii!

Un salvamontist a fost agresat de un turist, pe pârtia Kalinderu din Bușteni, după ce o ambulanță care a ajuns la un caz a intrat în apropierea pârtiei și ar fi „deranjat” turiștii cu copii! „Avem și noi copii mici și ne sperie copiii!”, s-au revoltat oamenii. Culmea este că autospeciala a fost chemată chiar la cazul unui copil rănit pe pârtie.

Incidentul a avut loc sâmbătă, la baza pârtiei Kalinderu din Bușteni, scrie observatornews.ro. Salvatorul montan a vrut să aplaneze un conflict între echipajul de pe o ambulanță și turiști, dar a fost bruscat de un individ!

Ambulanța s-a apropiat de zona în care se aflau turiștii și de aici a pornit scandalul.

Deranjat de semnalele acustice ale autospecialei, un turist a aruncat cu paharul cu vin fiert spre ambulanță. Atunci, un salvamontist de la Serviciul Public Județean Salvamont Prahova a intervenit pentru a aplana conflictul, dar a fost el însuși agresat de turiștii recalcitranți.

„Ne-a speriat copiii!”

„Avem și noi copii mici și ne sperie copiii. E normal! Alo, ne-a speriat copiii!”, i-au reproșat turiștii salvamontistului.

Salvamont România a comentat incidentul și a atras atenția asupra lipsei totale a forțelor de ordine, care ar fi trebuit să aplaneze asemenea incidente.