Un tânăr din județul Vrancea a fost arestat după ce a bătut și a violat o bătrână

Publicat: 10 09. 2015, 11:29
Actualizat: 10 09. 2015, 12:15

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției Județene Vrancea, Bogdan Toader, polițiștii au fost anunțați, marți, că o bătrână din localitatea Vârteșcoiu a fost bătută și violată de un consătean de 17 ani.

„În 8 septembrie, polițiștii din Vârteșcoiu au fost sesizați despre faptul că în data de 6 septembrie o femeie de 70 de ani, din comuna Vârteșcoiu, ar fi fost lovită și violată de către un minor de 17 ani, din aceeași localitate. În urma primelor verificări efectuate s-a stabilit faptul că tânărul s-ar fi prezentat la domiciliul bătrânei și i-ar fi propus acesteia să întrețină raporturi sexuale. Fiind refuzat, tânărul i-ar fi aplicat femeii mai multe lovituri cu pumnii și picioarele în zona feței, după care ar fi întreținut raporturi sexuale normale cu aceasta”, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Vrancea, Bogdan Toader.

Tânărul a fost reținut, iar miercuri seară a fost arestat preventiv pentru viol.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, bătrâna a fost amenințată, bătută și violată, cazul intrând în atenția Poliției după ce o vecină a femeii a vizitat-o și a observat că are urme de agresiune. În final, bătrâna i-a povestit vecinei, fiind apoi anunțată Poliția. Victima a ajuns de urgență la Spitalul Județean Focșani, apoi a fost trimisă la Galați, cu mai multe traumatisme.

Conform anchetatorilor, în seara de 6 septembrie, adolescentul de 17 ani a mers la bătrână acasă și i-a propus să întrețină relații sexuale cu el. Pentru că bătrâna l-a refuzat, adolescentul a bătut-o, după care a violat-o. La plecare, el a amenințat-o că o va omorî dacă îl va reclama la Poliție, iar la o zi după comiterea faptei s-a întors la casa victimei, pentru a o amenința din nou. În trecut, adolescentul a muncit în gospodăria bătrânei.