Un tânăr împușcat când încerca să fugă din Kiev a ajuns în România după o săptămână: ”A fost implicat într-o ambuscadă”

Publicat: 04 03. 2022, 21:55
Actualizat: 04 03. 2022, 21:58
Sursă FOTO: Profimedia - Ilustrativ

Un tânăr împușcat în timp ce încerca să fugă din Ucraina a ajuns în România la mai mult de o săptămână petrecută pe drum, acesta fiind internat la spitalul din Sighetul Marmației.

Acesta a ajuns în țara noastră alături de alți 92 studenţi din Turkmenistat şi Uzbekistan și tinere mame, cu cinci bebeluși, care, ulterior, au fost cazați în București.

Medicii spun că bărbatul a fost preluat de urgență cu ambulanța imediat ce a trecut granița, joi seară, având rănile infectate după ce a fost împușcat în coapsă şi antebraţ.

„Starea lui este bună la momentul actual. A intrat în sala de operaţie imediat ce a sosit, s-au curăţat rănile şi momentan rămâne internat. Avea febră la venire, dar s-a remis şi este în stare bună, iar prognosticul este bun”, a declarat dr. Cristian Bran, directorul medical al Spitalului Municipal Sighetu Marmaţiei, potrivit Adevărul.

„Avea două răni, una la antebraţ şi una la nivelul coapsei. Nu au ridicat probleme deosebite. Unde a fost văzut (de medic, n.r.), în Ucraina, a fost suturat bine, dar problema a fost că a stat cinci zile cu acelaşi pansament şi a apărut o suprainfecţie a rănilor. Dar acum e în afara oricărui pericol”, a adăugat acesta

”La ieşirea din Kiev a fost implicat într-o ambuscadă şi împuşcat”

Medicul a reușit să afle detalii de la tânăr despre momentul în care a fost împușcat cu ajutorul unui translator.

„El a plecat din Kiev, erau cinci în grup, cu o maşină, au vrut să plece către graniţă, dar la ieşirea din Kiev a fost implicat într-o ambuscadă şi împuşcat. El conducea maşina. După ce a fost împuşcat, au abandonat maşina şi au plecat în direcţii diferite. El a ajuns în zona noastră şi din vamă a fost preluat de Serviciul de Ambulanţă şi adus la noi la spital”, a mai spus medicul.

Miercuri, doi civili răniți în Ucraina au fost transportați la Spitalul Militar ”Aristide Serfioti” din Galaţi. Este vorba despre o femeie în vârstă de 44 de ani şi un tânăr de 19 de ani, amândoi cu plăgi împuşcate.