Un tânăr s-a accidentat la un concurs de snowboard extrem în Masivul Ostea, fiind dus la spital

Publicat: 02 03. 2014, 10:30
Actualizat: 29 07. 2014, 19:50

Un tânăr de 20 de ani, concurent la Red Bull Oslea Hiride – un concurs de schi și snowboarding freeride – s-a accidentat la genunchiul stâng în timp ce cobora cu snowboardul Masivul Oslea, din Munții Vâlcan, el fiind transportat de către jandarmi și salvamontiști câțiva kilometri până la ambulanță.

Tânărul rănit a fost transportat cu o akie de căre jandarmi și salvamontiști până la locul unde a putut urca o ambulanța SMURD 4X4, care l-a preluat și l-a dus la spital, transmite corespodentul MEDIAFAX.

„Tânărul, în vârstă de 20 ani, din municipiul Hunedoara, s-a accidentat la genunchiul stâng în timp ce cobora cu placa de snowboard. Salvamontiștii i-au imobilizat piciorul tânărului și l-au pregătit pentru transport. Jandarmii montani au solicitat sprijin paramedicilor SMURD prin intermediul stațiilor de emisie-recepție din dotare, având în vedere faptul că în acea zonă nu este semnal GSM. Jandarmii montani și salvamontiștii l-au transportat pe tânăr cu o akie până la cabana de vânătoare Câmpușel, situată în apropiere de DN 66 A. De acolo, acesta a fost preluat de un echipaj SMURD și transportat la spitalul din municipiul Lupeni”, a declarat, duminică purtătorul de cuvânt al IJJ Hunedoara, căpitanul Nicolae Răducu.

Concursul de schi si snowboarding freeride care a avut loc de 1 martie în Masivul Oslea din Munții Valcan este singurul dinRomânia care include și partea de urcare a versantului. La acest concurs au fost acceptați doar riderii cu experiență în freeride. Concurenții au urcat la picior, aproximativ 3,5 kilometri prin zăpadă, între cota 1300 și cota 1940, apoi au coborât aproximativ 1,4 kilometri, pe schiuri sau snowboard, pe o inclinație a versantului de aproximativ 45 de grade.