Un tânăr surdomut din Vaslui a fost arestat la cinci luni după ce ar fi bătut și violat o bătrână

Publicat: 24 09. 2015, 18:17

Potrivit reprezentanților Poliției Județene Vaslui, incidentul a avut loc în luna aprilie, când o femeie de 89 de ani din localitatea Șerboștești a fost lovită și apoi violată în propria locuință de un tânăr surdo-mut, în vârstă de 26 de ani, din localitatea Iaz.

El a intrat noaptea în casa femeii, forțând ușa, și i-a cerut bătrânei bani și băuturi alcoolice, însă aceeasta nu a avut ce să îi ofere, astfel că a abuzat-o sexual. La câteva zile de la incident, bătrâna i-a povestit unuia dintre fii cele întâmplate, bărbatul sesizând Poliția, care a început o anchetă în acest caz.

Tânărul a fost găsit de polițiști la scurt timp de la comiterea violului, însă împotriva lui nu a fost dispusă nicio măsură. Abia după cinci luni, suspectul a fost reținut și apoi arestat.

„În tot acest interval de timp, s-a așteptat rezultatul expertizei psihiatrice dispusă în cazul tânărului de 26 de ani, pentru a se stabili dacă a avut discernământ în momentul comiterii faptei. În urma cercetărilor efectuate și în baza rezultatului expertizei, tânărul a fost reținut și apoi prezentat la Parchet, respectiv Judecătoria Vaslui, cu propunerea de arestare preventivă”, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Vaslui, Mihaela Ștraub.

La propunerea procurorilor, Judecătoria Vaslui a emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele tânărului din Iaz (Solești), sub acuzația de viol.