Un taximetrist orădean a lovit intenţionat cu maşina un poliţist rutier. Ce a urmat

Publicat: 20 02. 2022, 16:41
Un taximetrist orădean a lovit intenţionat cu maşina un poliţist rutier / Sursă FOTO: Shutterstock - Ilustrativ

Un taximetrist din Oradea a lovit intenţionat cu maşina un agent rutier care îi făcuse semn să oprească după ce îl surprinsese staționând pe o trecere de pietoni iar apoi virând pe linie continuă. Șoferul este acum cercetat pentru ultraj.

Totul a avut loc vineri seara pe strada Corneliu Coposu din Oradea, unde taximetristul a făcut manevra cu scopul de a scurta drumul şi a putea opri într-o parcare.

Echipajul de poliție ajuns în apropierea taximetrului a pornit semnalele acustice şi luminoase, făcându-i acestuia semn să oprească, însă acesta a încercat să fugă. Imediat după, unul dintre membrii echipajului a ieşit din maşină şi s-a postat pe banda de mers al taximetristului care, în loc să se conformeze semnalului poliţistului rutier, a accelerat şi l-a acroşat.

După toate acestea, şoferul a fost oprit şi încătuşat, fiind transportat la sediul Poliţiei Rutiere iar de acolo la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru audieri.

Cu toate că a fost lovit de mașină, agentul rutier a scăpat cu leziuni uşoare, însă taximetristul în vârstă de 45 ani s-a ales, pe lângă sancţiunile pentru abaterile la Codul rutier, şi cu un dosar penal pentru ultraj.