Bărbați reținuți pentru înșelăciune prin „metoda COVID”. Ei au reușit să convingă un bătrân să le dea 10.000 de dolari

Bărbați reținuți pentru înșelăciune prin „metoda COVID”. Ei au reușit să convingă un bătrân să le dea 10.000 de dolari
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 18/02/2022, 19:12

Doi bărbați au fost reținuți de polițiștii din Constanța după ce, la finalul anului trecut, ei l-au păcălit pe un bărbat în vârstă de 70 de ani din Mangalia să le dea 10.000 de dolari, folosind „metoda COVID”.

Unul dintre cei doi l-a sunat pe pensionarul din Mangalia spunându-i acestuia că este fiul său și că ar avea nevoie de bani, fiind internat în spital în stare gravă cu COVID, informează stirileprotv.ro.

Mai exact, bărbatul a spus că ar avea nevoie de bani pentru cumpărarea unui aparat de oxigen.

Din fericire, prejudiciul a fost recuperat

Prin intermediul unui comunicat de presă, Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Constanța a anunțat, vineri, că în urma cercetărilor, au fost identificați doi bărbați, de 37, respectiv 26 de ani, bănuiți de comiterea faptei. Cei doi sunt cercetați în cadrul unui dosar penal pentru înșelăciune.

Polițiștii au mai informat că prejudiciul adus bătrânului a fost recuperat.

„La data de 28 decembrie 2021, una dintre persoanele în cauză ar fi contactat, pe telefonul fix, un bărbat de 70 de ani, din Mangalia, s-ar fi recomandat a fi fiul vârstnicului şi i-ar fi cerut ajutor financiar pentru achiziţionarea unui aparat de oxigen, întrucât acesta susţinea că ar internat în spital, într-o stare gravă, din cauza infectării cu virusul COVID-19”, informează IPJ Constanța.

Sursa citată menţionează că bătrânul i-a înmânat unuia dintre bărbaţi 10.000 de dolari. Prejudiciul a fost recuperat pe parcursul cercetărilor.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase