Un TIR scăpat de sub control pe DN1 a avariat trei case. Șoferul și un pasager au fost grav răniți

Publicat: 25 11. 2013, 09:48
Actualizat: 16 08. 2014, 16:44

Trei case din localitatea Miercurea Sibiului au fost avariate, duminică noapte, după ce un TIR care circula pe DN 1 a fost scăpat de sub control din cauza vitezei și a intrat în aceste imobile, iar șoferul și pasagerul, grav răniți, au fost scoși din mașină de către echipajele de descarcerare.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Sibiu, Luciana Balteș, a declarat corespondentului MEDIAFAX că accidentul rutier s-a produs în noaptea de duminică spre luni, pe DN 1, în localitatea Miercurea Sibiului, unde un TIR scăpat de sub control a lovit trei case, două dintre acestea fiind distruse în mare parte.

În urma accidentului, șoferul și pasagerul din autotren au rămas încarcerați, iar echipajele de descarcerare au intervenit timp de peste patru ore pentru a-i scoate din mașină.

„Pasagerul are un traumatism toracic sever prin strivire, este conștient, este stabil din punct de vedere hemodinamic și respirator, are traumatisme ale membrelor inferioare, unul dintre picioare a fost practic prins între cabina TIR-ului și între colțul casei. Șoferul, la rândul său, are policontuzii”, a declarat Mirela Bădescu, medic SMURD Sibiu.

Potrivit martorilor, într-una dintre cele trei case TIR-ul a ajuns până în sufragerie. Proprietarii dormeau în camerele alăturate.

„Am dormit și m-am trezit cu o bubuitură și o sperietură grozavă. Am văzut impactul, a fost devastator. Eu dormeam în camera din față și fetele dormeau la o cameră mai în spate”, a spus Ilie Sinea, proprietarul acestei case.

Polițiștii au stabilit, în urma cercetărilor la fața locului, că accidentul s-a produs pe fondul vitezei neadaptate la condițiile de drum umed, într-o curbă ușoară. Șoferului i s-a întocmit dosar penal pentru vătămare corporală și distrugere.