Un tunisian suspectat de terorism a fost declarat indezirabil și va fi expulzat

Publicat: 22 08. 2013, 17:13
Actualizat: 22 08. 2013, 21:42

Un tunisian suspectat de terorism a fost declarat indezirabil pentru 15 ani de către Curtea de Apel București, în urma unei sesizări a Serviciului Român de Informații (SRI), și va fi expulzat, potrivit Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București.

În urma unei propuneri formulate de SRI, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București a sesizat, miercuri, această instanță, cu privire la declararea ca indezirabil a tunisianului, pe considerente de securitate națională, se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX, joi, de Parchet.

Sursa citată arată că „în cauză au rezultat indicii temeinice că cetățeanul tunisian desfășura activități de natură să pună în pericol securitatea națională”, fiind vorba despre sprijinirea ori inițierea de acte teroriste sau de organizații care se ocupă cu astfel de activități.

Curtea de Apel București a admis, joi, sesizarea procurorilor și a dispus declararea ca indezirabil a tunisianului și luarea acestuia în custodie publică până la îndepărtarea lui de pe teritoriul României, a mai precizat Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București.