Un ucrainean a încercat să traverseze Dunărea înot. Când a fost prins de polițiștii de frontieră, a dat cea mai ciudată explicație

Publicat: 29 09. 2015, 13:34
Actualizat: 29 09. 2015, 14:25

Potrivit Gărzii de Coastă, un echipaj al Poliției de frontieră din cadrul SPF Pardina a observat, luni după-amiază, în jurul orei 16.50, un bărbat care traversa Dunărea, înotând dinspre malul ucrainean spre cel românesc și imediat a fost declanșată o operațiune de interceptare a acestuia, cu o ambarcațiune rapidă de intervenție, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Bărbatul a fost preluat în ambarcațiune și dus pentru verificări la sediul SPF Pardina, unde s-a stabilit că este vorba de un cetățean ucrainean, în vârstă de 27 de ani. Tânărul a declarat că a dorit să se răcorească în Dunăre, în zona plajei din orașul Ismail, și, în timp ce înota, a vrut să încerce să traverseze fluviul până pe malul românesc.

Polițiștii de frontieră i-au întocmit dosar penal pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat, tânărul fiind apoi predat autorităților ucrainene pentru continuarea cercetărilor, conform protocolului încheiat între cele două state.