Un vagon al unui tren încărcat cu motorină a deraiat în Harghita

Publicat: 28 08. 2014, 09:57

Trenul de marfă este format din 17 vagoane încărcate cu motorină și circula pe ruta Deda-Ciceu, iar între localitățile Voșlăbeni și Izvoru Mureșului a deraiat penultimul vagon al garniturii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Șeful Centrului operativ al ISU Harghita, Ovidiu Dudu, a declarat că nu sunt scurgeri de combustibil, iar în prezent nu există pericol de explozie.

Potrivit sursei citate, cele 15 vagoane din fața garniturii au fost decuplate și vor fi duse cu locomotiva funcțională în gara Izvoru Mureșului, în prezent lucrându-se la decuplarea ultimului vagon.

Reprezentantul ISU a mai spus că o autospecială a pompierilor se afă la fața locului pentru asigurarea zonei.

Totodată, în zonă va fi adusă o macara care să ridice vagonul deraiat, iar traficul feroviar este blocat, în prezent fiind oprite în gările Izvoru Olt și Gheorgheni două trenuri – garnitura 4501, care circulă pe ruta Brașov -Gheorgheni și garnitura Deda – Miercurea Ciuc.

Reprezentanții Poliției Transporturi Feroviare au precizat că în fiecare tren erau câteva zeci de călători, iar după blocarea traficului feroviar majoritatea acestora au plecat către destinații cu alte mijloace de transport.

În aceeași zonă, în urmă cu mai puțin de o săptămână un alt tren de marfă, format din 28 de vagoane încărcate cu țevi, a deraiat de la o osie a locomotivei.

Traficul feroviar a fost blocat atunci timp de aproximativ 14 ore, iar patru trenuri de persoane au fost oprite pe traseu.