Un vapor din Italia a sărit în aer, în portul Crotone. Cel puțin trei persoane și-au pierdut viața, spulberate de suflul deflagrației

Publicat: 01 09. 2022, 18:50
Sursă Foto - Rainnews.it

O explozie s-a produs în după-amiaza aceasta, la un remorcher aflat în portul Crotone din sudul Italiei. În urma incidentului, trei persoane și-au pierdut viața. Victimele erau niște muncitori care încercau să își câștige pâinea.

În urma incidentului, trei persoane au murit iar una a fost rănită, potrivit surselor locale.

Trupurile a două victime au fost aruncate pe cheu de suflul puternic al exploziei, în timp ce al treilea cadavru a fost găsit în largul mării.

Victimele sunt doi cetățeni indieni și un egiptean. Persoana care a suferit răni a fost internată în stare gravă la un spital din Crotone. Ar fi vorba despre un cetățean indian.

De asemenea, se presupune că explozia a fost provocată de un aparat de sudură pe care victimele îl foloseau pentru lucrări.

Potrivit primelor investigații ale pompierilor, deflagrația s-a produs în sala motoarelor navei sub pabilion maltez.

 

Tragedia a afectat și orașul Crontone

Primarul orașului, Vicenzo Voce, a vorbit despre „un incident foarte grav și foarte trist.”

„Un episod tragic care a implicat pe nedrept oameni care încearcau să își câștige pâinea.”, a declarat primarul orașului.

Parchetul Crotone a deschis o ancheta pentru a reconstitui dinamica incidentului si pentru stabilirea daunelor provocate de acesta.

La fața locului a venit și procurorul adjunct Alessandro Rho, care a dirijat activitatea pompierilor și a audiat persoanele care se aflau la bordul remorcherului, potrivit Rainews.it.

Cercetările au fost delegate Echipajului Mobil al Sediului Poliției Crotone. 

„Tragedia care s-a petrecut astăzi în portul Crotone este cu adevărat teribilă.”, a scris pe Twitter secretarul general al CISL.

„Trei oameni și-au pierdut viața la locul de muncă. Nu trebuie să lăsăm garda jos, ci să lucrăm mai mult la siguranța celorlalți. Este o chestiune de civilizaţie şi de respect pentru demnitatea fiecărei fiinţe umane”, a continuat acesta.