Unde a fost deschisă cea mai modernă piață din Moldova: dușuri, sistem de monitorizare a comercianților și parcare supraterană

Publicat: 14 09. 2014, 19:15

Piața, cu o suprafață de 4.800 de metri pătrați, funcționează la demisol și are 131 de tarabe și 45 de spații comerciale pentru carne, pește, brânzeturi și produse de panificație, iar deasupra acesteia a fost construită o parcare.

De asemenea, piața este prevăzută cu dușuri și cu un sistem de monitorizare a comerciaților, iar accesul cumpărătorilor în interiorul acesteia se poate face și cu lifturi.

„Ideea cu parcarea deasupra pieței a aparținut proiectantului și credem că este una bună pentru că va reduce costurile cu climatizarea. Normele europene ne-au impus să avem și dușuri pentru comercianți, care le folosesc înainte de începerea programului și după finalizarea acestuia. Există inclusiv și acest sistem de monitorizare a celor care vând la tarabe pentru a impune ordine și disciplină în rândul lor”, a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX primarul municipiului Vaslui, Vasile Pavăl.

Banii pentru construirea pieței, 15 milioane de lei, au fost alocați din bugetul local.

Comercianții care vor să închirieze spațiile comerciale vor trebui să achite, lunar, 100 de lei pentru un metru pătrat, chiria putând ajunge, în medie, la 5.000 de lei.