Unde își petrec românii Revelionul

Publicat: 29 12. 2015, 12:18

„De Revelion, aproape toate spațiile de cazare sunt ocupate. Nu prea mai sunt locuri de cazare, ceea ce este un lucru bun. Noi promovăm vacanțele în România, destinațiile românești. Locurile s-au vândut cu mult timp înainte. De exemplu, la anumite hoteluri nu mai sunt locuri din august, iar pentru Crăciun s-a vândut toate pachetele încă din octombrie. Acesta este feedback-ul pe care îl avem de la agențiile de turism”, a declarat marți, pentru MEDIAFAX, președintele FAPT, Corina Martin.

Ea a precizat că federația sau autoritățile nu dețin încă cifre privind numărul turiștilor care și-au petrecut mini-vacanța de Crăciun în România.

Primele trei destinații turistice în preferințele românilor pentru Crăciun și Revelion sunt Valea Prahovei, Transilvania și Bucovina.

„Înregistrăm un grad mare de ocupare turistică în destinațiile de vacanță românești, în această perioadă. Turiștii români s-au orientat mai mult, față de alți ani, către destinațiile românești de vacanță pentru a petrece sărbătorile de iarnă. Înregistrăm un grad mare de ocupare în perioada minivacanței de Crăciun și se anunță un grad foarte mare de ocupare în perioada Revelionului în stațiunile turistice românești”, a mai spus Martin.