Unde s-au mutat inspectorii Antifraudă după ce au fost huiduiți în Vama Veche

Publicat: 02 05. 2015, 17:23

This browser does not support the video element.

Reprezentanții Direcției Antifraudă au mers, de 1 Mai, în Vama Veche, unde au fost întâmpinați cu ostilitate de către o parte dintre turiști. Astfel, aceștia au huiduit în momentul în care au văzut mașinile ANAF, scandând „Vine controlul să-și ia omorul”. La un moment dat, un turist a aruncat cu o piatră către una dintre mașinile ANAF, spărgându-i parbrizul.

Echipele de control au verificat timp de câteva ore terasele și restaurantele din Vama Veche, după care controlul s-a mutat în Mamaia.

Zeci de autoturisme ale ANAF au mers cu girofarurile pornite prin stațiune, oprindu-se la diverse localuri pentru ca inspectorii să vadă dacă există nereguli. De asemenea, au fost controlate și cluburile din stațiune, inspectorii antifraudă dorind să verifice evidența contabilă, iar această acțiune a continuat până spre dimineață.

Agenții economici susțin că verificările echipelor ANAF pe litoral vor continua până la sfârșitul acestei săptămâni.

Hotelierii ceruseră autorităților ca aceste controale ale Direcției Antifraudă să nu aibă loc în minivacanța de 1 Mai, ci după această perioadă.

Pe litoral, sezonul a fost deschis oficial de 1 Mai, când a avut loc o paradă cu mașini de epocă, motociclete și autobuze etajate, pe ruta Mamaia-Constanța și retur.

De altfel, vineri fiind vreme frumoasă, turiștii veniți la mare au asistat la paradă și s-au plimbat prin stațiuni, unii dintre ei mergând chiar pe plajă, în pofida vântului. Seara, cei mai mulți dintre ei au ales cluburile din Mamaia, unde au avut loc diverse concerte și spectacole.

Sâmbătă însă, din cauza vremii mohorâte, turiștii au preferat să se plimbe pe faleză sau își petreacă timpul la terase, în așteptarea unei noi seri de distracție în cluburi. De asemenea, ei au putut să se plimbe cu telegondola din Mamaia sau să facă un tur al stațiunii și al municipiului Constanța cu autobuzele etajate.

Președintele Asociației Litoral-Delta Dunării, Corina Martin, spunea, vineri, că pe litoral se află peste 30.000 de turiști, estimând că numărul acestora va depăși 35.000 până la sfârșitul weekend-ului.