Unde va ajunge dosarul deputatului PNL care a accidentat mortal un bărbat pe trecerea de pietoni

Publicat: 06 01. 2016, 12:47
Actualizat: 06 01. 2016, 16:26

Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului Judecătoriei Brașov, procurorul Alina Comănița, dosarul de ucidere din culpă deschis pe numele deputatului liberal Mihai Donțu care a accidentat mortal un bărbat pe o trecere de pietoni a fost trimis spre instrumentare Parchetului instanței supreme, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Parchetul Judecătoriei Brașov și-a declinat competența în acest caz, având în vedere calitatea de deputat a inculpatului.

Deputatul Mihai Donțu, în vârstă de 42 de ani, a accidentat mortal, luni seară, un bărbat de 60 de ani care traversa pe o trecere de pietoni din municipiul Brașov. Deputatul conducea un autoturism BMW împrumutat, mașina sa fiind în service.

La locul accidentului a ajuns un echipaj SMURD, care a încercat să-l resusciteze pe bărbatul accidentat, însă fără rezultat. Victima lucra ca paznic la o firmă de pe Calea București, unde a avut loc și accidentul.

Donțu a declarat anchetatorilor că nu l-a văzut pe pieton din cauza ninsorii și a întunericului.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției Județene Brașov, comisar șef Liviu Naghi, șoferului i-au fost prelevate probe biologice pentru a se stabili dacă a consumat băuturi alcoolice înainte de a se urca la volan, însă rezultatele nu au fost deocamdată făcute publice.

Liberalul Mihai Donțu a fost consilier județean în perioada 2000-2008, iar din 2008 este deputat, membru în Comisia Buget-Finanțe Bănci. Mihai Donțu este căsătorit cu Adriana Donțu, fost prefect și subprefect al județului Brașov, în perioada 2004-2008, și care a condus apoi, până anul trecut, Oficiul Român pentru Drepturile de Autor.