Unde va fi mutat târgul de Crăciun care trebuia organizat în Piața Victoriei

Publicat: 04 12. 2017, 16:38
Actualizat: 26 03. 2019, 07:36

Târgul a fost mutat după ce, sâmbătă, peste o sută de protestatari au au dezasamblat structurile metalice din Piața Victoriei. Ulterior, edilul Capitalei a spus că vor fi depuse plângeri penale pentru „distrugerea bunurilor municipalității și față de cei care au perturbat ordinea”. În același context, ea a spus că plângerile penale vor viza și autoritățile care nu și-au făcut datoria în cazul protestului de sâmbătă dimineața.

Anterior, Firea a spus, într-un comunicat de presă, că ceea ce s-a întâmplat sâmbătă în Piața Victoriei reprezintă „începutul anarhiei”, precizând că a luat decizia de a muta Târgul de Crăciun într-o altă locație, fapt care, totuși, „nu rezolvă problema de fond”.

Peste o sută de protestatari s-au strâns, sâmbătă, încă de dimineață în Piața Victoriei, acolo unde mai mulți angajați ai Municipalității au început organizarea târgului specific sărbătorilor de iarnă. Mai exact, au fost puse garduri care împrejmuiesc Piața Victoriei și au fost aduse utilaje care urmau să fie folosite la amplasarea căsuțelor de Crăciun. În Piața Victoriei au fost aduse toalete ecologice, parapeți din beton și mai multe structuri metalice.

Ulterior, materialele au fost strânse de echipe de muncitori și transportate cu camioanele. Acest lucru s-a întâmplat după ce mai mulți protestatari au început să dezasambleze structurile metalice din Piața Victoriei. Poliția Capitalei a deschis o anchetă în acest caz.

Protestatarii au spus că scopul acestui eveniment al Primăriei este de a le „ocupa piața”, locul în care, începând din ianuarie, își manifesta dezaprobarea față de măsurile guvernului. Ei strigă: „Vrem spitale, nu târguri penale!”, „Nu cedăm Piața Victoriei!”, „Firea, nu uita, piața nu-i Belina ta!”.