Unde va ”răsări” cel mai nou complex de blocuri din București

Publicat: 12 02. 2016, 07:54

Pe strada Povestei, în apropiere de Parcul Lumea Copiilor și de Lacul Văcărești, se propune construirea a patru blocuri de locuințe.  Potrivit unui Plan Urbanistic Zonal prezentat miercuri în Comisia de Urbanism de la Primăria Capitalei, blocurile vor avea regim de înălțime subsol+parter+11 etaje.

PUZ-ul inițiat de Mărioara Micșunescu nu a primit însă aviz de oportunitate. Membrii Comisiei au cerut o serie de modificări și să se revină cu PUZ-ul într-o ședință viitoare. Astfel, s-a solicitat lămurirea regimului juridic al terenurilor din imediat apropiere, dar și majorarea Coeficientului de Ocupare a Terenului.

Mărioara Micșunescu este proprietara terenului din Parcul Tineretului unde s-au tăiat zeci de arbori fără avizul Primăriei Capitalei pentru a se construi noi blocuri de locuințe.

Tot în ședința Comisiei de Urbanism de miercuri a fost propusă și construirea unor clădiri cu 158 de apartamente în apropierea Parcului Obor. Pentru construirea celor două clădiri ar urma să fie demolate 11 construcții. Potrivit proiectului, cele 11 construcții se află în stadiu avansat de degradare.