UNPR va iniția un proiect de lege pentru înăsprirea pedepselor pentru viol. Ce spune Oprea despre polițiștii care au violat o fată de 16 ani

Publicat: 18 08. 2015, 23:35

„Este foarte important să aplicăm legea și chiar s-o înăsprim pentru astfel de situații. (…) Părerea mea personală este că în astfel de cazuri, de viol, care creează o mare sensibilitate în societate – pe bună dreptate, toți avem copii – trebuie înăsprită legea, deci trebuie însăprită, nici nu discutăm acest lucru, și trebuie intervenit în forță și cu profesionalism”, a declarat Oprea, la Antena 3.

Liderul UNPR a precizat că formațiunea pe care o conduce are în plan un astfel de proiect, pe care îl va înainta Parlamentului.

Oprea a comentat astfel recentele cazuri de viol, puternic mediatizate, referindu-se inclusiv la cei doi polițiști care ar fi violat o minoră de 15 ani chiar în mașina Poliției. „Trebuie aplicată legea cu celeritate, chiar în forță, în astfel de cazuri. Ultimul exemplu a fost cu cei doi polițiști. Ce poate fi mai abject? I-am scos imediat afară din Poliție până să se aplice legea. Au stricat imaginea și munca a aproape 60.000 de polițiști care își fac datoria”, a spus vicepremierul.